Oktober je mesec požarne varnosti, zato smo se v naši skupini Palčki odločili, da otrokom približamo poklic oz. pomen gasilca. Otrokom je ta tema bila zelo blizu; veliko stvari so že vedeli, nekaj pa smo spoznali še, ko nas je obiskal oče našega Palčka Teja, poveljnik PGD Grabšinski breg g. Matej Tuš.

V petek, 21.10.2022, smo se prej kot ponavadi odpravili na sprehod do igrišča pri Lovskem domu. Nestrpno smo čakali presenečenje, kaj bo, nakar smo zaslišali gasilsko sireno in zagledali gasilsko vozilo, ki se je pripeljalo do nas. Otroci so ob prihodu gasilca kar zaploskali in se ga zelo razveselili. Otrokom je gasilec izčrpno predstavil gasilsko vozilo, vso opremo in pripomočke za gašenje. Kdor je želel si je lahko nadel gasilsko čelado ali gasilsko obleko; pogovarjali in obveščali so se po »ročni radijski postaji«, si ogledali vozilo še od znotraj in še in še. Najbolj pa so bili seveda navdušeni, da so se lahko preizkusili v gašenju z vodo, še bolj pa nad gašenjem s peno, v katero smo odkorakali s škornji in se z njo poigrali.

Gasilski NA POMOČ in iskrena hvala PGD Grabšinski breg oz. poveljniku g. Mateju Tušu za obisk ter zelo zanimivo, otrokom primerno predstavitev.

Izvedli smo še veliko drugih dejavnosti, ki so otroke zelo pritegnile: risanje gasilskega vozila z ogljem, gasilski kotiček z vozili, gasilski poligon, seveda na koncu še “gasilsko veselico”. Hvala tudi PGD Gabrnik za ogled in predstavitev gasilskega doma.

Pripravila: Gabriela Čuš Kovše

(Visited 245 times, 1 visits today)