Prvi teden oktobra je za otroke še posebej pomemben, saj takrat obeležujemo Teden otroka. Gre za projekt, ki ga že od leta 1954 izvaja Zveza prijateljev mladine Slovenije. V tem tednu se po vsej Sloveniji pripravljajo najrazličnejše aktivnosti ter pester program za otroke.

Tako smo tudi pri nas vzgojiteljice pripravile različne dejavnosti za otroke.

V ponedeljek smo za uvod pripravile predstavo Strašilo Motovilo, le-to je na koncu povabilo otroke, da se pridružijo TETKI JESEN in ji odnesejo jesenske pridelke in plodove, ki so jih pridno prinašali v vrtec.

V torek je bil športni dan, ko smo se starejše skupine odpravile na “urico” tenisa v sodelovanju s športnim društvom Juršinci, nato pa nas je čakal težko pričakovani lov na zaklad v gozdu, nad katerim so bili otroci navdušeni. Mlajše skupine pa so izvedle vadbeno uro.

V popoldanskih urah smo cel vrtec izvedli srečanje s starši. Skupaj z otroki smo se odpravili na pohod na bližnjo Alelujo. Ko smo vsi osvojili vrh, smo uživali ob druženju ter čudovitem pogledu na Juršince.

V sredo smo se starejše skupine pridružile gospodinjam Juršinci in z njimi pripravljali slastne rogljičke. Mlajše skupine pa so si v vrtcu pripravile sadna nabodala in sadni “smuti”.

V četrtek je bil dan za ustvarjanje z naravnimi materiali, ki smo si ga nabrali v bližini vrtca, nekaj pa so ga otroci prinesli od doma. Nastali so čudoviti izdelki, ki so si jih odnesli domov.

V petek smo starejše skupine izvedle pohode v okoliške kraje. Vsaka skupina je odšla na svojo pot, seveda primerno starosti. Nadeli smo nahrbtnike z malico in napitkom ter se odpravili veselo na pot. Mlajše skupine so se odpravile na pohod v bližnjo okolico vrtca ali se gibali na igralih na terasi vrtca.

Bil je zanimiv, pester teden. Kako so otroci uživali, pa si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Pripravila: Gabriela Čuš Kovše

(Visited 108 times, 1 visits today)