»KONEC NAŠGA VRTCA JE,
PRAVA ŠOLA SE ZAČNE,
Z VRTCA VSI ODHAJAMO
IN SE OD VAS POSLAVLJAMO.
ŠOLE NIČ SE NE BOJIMO,
SAJ SE RADI VSI UČIMO,
DOBRE VOLJE GREMO V ŠOLO MI,
DOBRE VOLJE GREMO V ŠOLO VSI.

TOVARŠICE JOKAJO,
KER SE OD NJIH POSLAVLJAMO,
SOLZE NAJ NE TOČIJO
SAJ SE ZOPET VIDIMO.
ŠOLE NIČ SE NE BOJIMO,
SAJ SE RADI VSI UČIMO,
DOBRE VOLJE GREMO V ŠOLO MI,
DOBRE VOLJE GREMO V ŠOLO VSI.«

Čas hitro beži, predvsem ob dogodkih, ki so enkratni in posebni. Tudi slovo od vrtca je tak dogodek, enkraten in poseben za otroke, ki odhajajo v šolo. Z njim se končuje pomembno obdobje življenja.

V torek, 21.5.2024, smo  v kulturni dvorani priredili zaključno prireditev, kjer smo se najprej predstavili z dramatizacijo »Otroci enega sveta«, ki se je prepletala s pesmijo in plesom, nato pa v drugem delu še kot mini maturanti.

 Vse prisotne so nagovorili tudi gostje: vodja vrtca, ga. Tanja Kvar, ravnatelj OŠ in Vrtca Juršinci, g. Matej Sužnik ter župan Občine Juršinci, g. Robert Horvat.

Ob koncu je sledil še slavnostni sprehod po rdeči preprogi, kjer smo mini maturantom podelili mapico s pohvalami in diplomami ter darilo – knjigo, ki so jo ustvarili otroci sami in maturantski spominek z obeskom »Vsemu boš kos«.

Ta dan je bil poln veselja in predvsem ponosa, saj so starši z iskricami in tudi solzico v očeh opazovali svoje otroke, ki so zrasli v samostojne in radovedne raziskovalce sveta.

Prav tako pa smo na njih ponosne tudi me vzgojiteljice in jih bomo zagotovo pogrešale, saj smo se povezali, se smejali, se učili in rasli, … Naj jih na novo pot pospremijo lepi spomini na čas, ki smo ga skupaj preživeli v vrtcu pri Škratih.

Vzgojiteljice: Gabriela Čuš Kovše, Amadea Meznarič, Nina Čeh Hrga, Nastja Bračič

(Visited 84 times, 1 visits today)