Konec meseca maja, 29. in 30.5.2024 se je 13 predšolskih otrok iz skupine Škrati odpravilo na prav posebno pustolovščino – tabor pri ga. Tamari Tomašič v čudovitem Sakušaku. Otroci so skupaj z vzgojiteljicama preživeli nepozabna dva dni, polna zanimivih dejavnosti.

Ena izmed najbolj priljubljenih aktivnosti je bilo zagotovo priprava in jahanje konjev, ki smo jo izvajali oba dni. Zraven tega so se otroci veliko gibali v gozdu, na sprehodu, si ogledali bližnji Puhov muzej, se preizkusili v različnih igrah, … V okviru ustvarjalnih delavnic so si otroci izdelovali indijanske naglavne trakove in šotor ter si pripravili pravi indijanski večer ob tabornem ognju. Ob petju in plesu smo si pekli kruh na palici, kar je bila posebna izkušnja. Naslednji dan so si sami pripravili kosilo – zelenjavno juho, kar je spodbudilo njihovo samostojnost.

Ena izmed posebej zanimivih izkušenj je bilo zagotovo tudi spanje v šotoru na prostem, ki nam ga je posodila in postavila slovenska vojska. Otroci so se počutili kot pravi pustolovci.

Tako smo skupaj ustvarili nepozabne spomine. Vsak dan je bil poln sreče, veselja in nepozabno doživetje, ki ga bodo verjamem, še dolgo nosili v svojih srcih.

 Vzgojiteljici: Gabriela Čuš Kovše in Amadea Meznarič

(Visited 53 times, 1 visits today)